Ignatiansk Spiritualitet

Ignatius af Loyola, som var jesuitternes grundlægger, var også kendt som åndelig vejleder. Hans meditationsmetoder er stadigt inspirerende for tusindvis af mennesker.

Den daglige Examen er en refleksionsmetode som hjælper med at komme i kontakt med sig selv og finde Guds tilstedeværelse i sin hverdag. Et kvarter hver aften, brugt på at se sin dag i bakspejlet, er den mest grundlæggende praksis for dem, som følger Ignatius’ åndelige anvisninger. En uddybet beskrivelse af den ignatianske Eksamen (på engelsk) kan man finde her: http://www.ignatianspirituality.com/ignatian-prayer/the-examen

En anden god forslag efterladt af Ignatius til hans efterfølgere er Exercitier. I flere århundreder var de kun kendt som 30 dags retræter i stilhed givet primært til præster og ordensfolk. I løbet af den sidste århundrede har man populariseret dem og gjort dem mere tilgængelige for lægfolk. Der findes mange måder at følge den “ignatianske  vej” på. Den mest udbredte er “retræter i hverdagen”, hvor man mediterer over en bibeltekst hver dag og mødes med en åndelig vejleder en gang om ugen.

Mere om Exercitierne findes her: http://www.ignatianspirituality.com/ignatian-prayer/the-spiritual-exercises